dijous, 27 d’abril del 2017

Idilica Formentera

Europa a través de sus obras de arte más famosas

Europa a través de sus obras de arte más famosas

El Guernica, La joven de la perla o la Monalisa son algunas de las obras de arte más representativas de Europa.

VIAJAR
 | 
Foto: https://www.reddit.com
No necesariamente pinturas, algunas de las obras de arte europeas más famosas son esculturas o frescos. Esto es lo que opina "halfabluesky" un usuario de la plataforma Reddit que el pasado 13 de abril subió un mapa de Europa elaborado a partir de las mejores y más famosas obras de arte del Viejo Continente. Lo cierto y tal como afirma Verne, es que este mapa se parece mucho a uno publicado en 2012 en la web Europa no está muerta.
Estos mapas muestran en un sólo vistazo la historia de Europa. Guerras, religiones o paisajes se cuelan entre algunas de las mejores muestras de arte, obras creadas a lo largo de los siglos y de las épocas.
https://www.reddit.com
En total son 44 los ejemplos mostrados en este mapa que ahora te desglosamos por países y obras de arte:
Albania: Iconografía de Santa María sosteniendo al Niño Jesús sobre su brazo derecho.
Alemania: El caminante sobre el mar de nubes de Caspar David Friedrich.
Andorra: Fresco sobre el ábside de la iglesia de Sant Miquel d'Engolasters.
Austria: El Beso de Klimt.
Bielorrusia: El violinista de Marc Chagall.
Bélgica: El Hijo del Hombre de Magritte.
Bosnia y Herzegovina: Paisaje de Montaña de Karlo Mijić.
Bulgaria: Rachenitsa de Ivan Mrkvička.
Croacia: Mujer romana tocando el laúd de Vjekoslav Karas.
Chipre: Trabajo de Stelios Votsis.
Dinamarca: La Sirenita de Copenhague de Edvard Eriksen.
samatistas / iStock
Eslovaquia: Trabajo de Albin Brunovsky.
Eslovenia: Pomlad (primavera) by Ivan Grohar.
España: El Guernica de Pablo Picasso.
Estonia: Medio desnuda con falda a rayas de Adamson-Eric.
Finlandia: El ángel herido de Hugo Simberg.
Francia: Impresión, sol naciente de Claude Monet.
Grecia: Venus de Milo.
Hungría: El viejo pescador de Tivadar Csontváry Kosztka.
Islandia: Thingvellir de Thorarinn B. Thorlaksson.
Irlanda: Tres estudios de Lucian Freud de Francis Bacon.
Italia: La Gioconda de Leonardo da Vinci.
Letonia: Después de misa de Janis Rozentāls.
Lituania: Cuento de los reyes de Mikalojus Konstantinas Čiurlionis.
LuxemburgoMosela en Greiveldange con Stadtbredimus de Nico Clopp.
Macedonia: Psalter de París, manuscrito bizantino considerado un monumento clave del Renacimiento macedónico.
Moldavia: Las chicas de Ciadar Lunga de Mihai Grecu.
Montenegro: La Virgen de Philermos.
Países Bajos: La joven de la perla de Johannes Vermeer.
http://www.mauritshuis.nl
Noruega: El grito de Edward Munch.
Polonia: Rejtan de Jan Matejko.
Portugal: O Fado de José Malhoa.
Reino Unido: El Temerario remolcado a su último atraque para el desguace de Joseph Mallord William Turner.
República Checa: El bebedor de absenta de Viktor Oliva.
Rumania: Car Cu Boi de Nicolae Grigorescu.
Rusia: Otoño dorado de Isaac Levitan.
Serbia: El montenegrino herido de Paja Jovanović.
Suecia: Desayuno bajo el gran abedul de Carl Larsson.
Suiza: El hombre que camina de Alberto Giacometti.
Turquía: El entrenador de tortugas de Osman Hamdi Bey.
Ucrania: Cosacos zaporogos escribiendo una carta al Sultán de Ilya Repin.
Vaticano: La creación de Adán de Miguel Ángel.
 
 

dimarts, 25 d’abril del 2017

El corresponsal de Libération a la UE denuncia en públic pressions de Madrid per un acte amb Mas

 

El corresponsal del diari Libération a Brussel·les, Jean Quatremer, ha denunciat públicament avui haver rebut pressions de Madrid per haver acceptat de presentar l’acte que avui fa l’ex-president de la Generalitat a la capital europea per parlar del futur de Catalunya i del procés cap a la independència. ‘Quan vaig acceptar de participar en aquest diàleg, em van trucar de Madrid preguntant si sabia què feia’, ha dit el periodista tan bon punt ha començat l’acte.

L’acte, organitzat a la seu de la delegació de la Generalitat a Brussel·les, ha estat una conversa entre Quatremer, un dels periodistes amb més experiència a la capital europea, i Mas. Mas s’ha centrat a defensar els arguments ‘democràtics’ a favor d’un referèndum, ha negat que l’independentisme sigui un moviment ‘egoista’ basat en arguments purament econòmics i ha afirmat que la Unió Europea no entén que Espanya respongui al procés català amb tribunals.
Mas ha afegit que si Catalunya aconsegueix fer un referèndum amb una participació ‘raonable’ i sense violència serà una gran victòria: ‘Per a nosaltres, com a nació que som, és més important el fet democràtic, el principi de l’autodeterminació, que no pas el fet concret de la independència’, ha dit. Però ha destacat, això sí, que una part important del país vol crear un estat propi.
‘Un referèndum seria un servei remarcable a la democràcia, també la de la Unió Europea’, ha dit. I ha volgut enviar el missatge que Catalunya és ‘un país petit, cívic, pacífic, que no vol violència i que té aspiracions de futur’. Ha dit que si el sí guanya en el referèndum, immediatament es demanaran negociacions amb l’estat espanyol i la UE per parlar de la separació. Amb tot, ha advertit que si Catalunya declara la independència sense haver assolit cap acord amb Espanya, l’estat espanyol perdrà el 20% del PIB i mantindrà el 100% del deute: ‘I això esdevindrà un problema per a l’euro.’
Vegeu el vídeo de l’acte, íntegre, ací:

Demà Mas anirà a París i dijous a Ginebra. En aquests actes, organitzats conjuntament pel Diplocat, la delegació del govern a França i Suïssa i la delegació del govern davant la Unió Europea, explica el procés català i denuncia la persecució judicial dels càrrecs electes sobiranistes a Catalunya.
A cada ciutat, hi fa un acte titulat ‘Un referèndum per a Catalunya’, estructurat en dues parts. Primer, conversa amb un periodista local. A continuació es projecta el documentari Le peuple interdit, del quebequès Alexandre Chartrand, que analitza el moviment sobiranista i segueix diversos personatges involucrats en els esdeveniments de la tardor del 2014 i les eleccions del 2015, entre els quals Mas mateix.
Aquestes conferències responen a l’encàrrec que el govern va fer a Mas, a l’ex-vice-presidenta Joana Ortega i a l’ex-consellera Irene Rigau després de la sentència d’inhabilitació del 9-N perquè expliquessin el seu cas en l’àmbit internacional.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]

Manresa, capital de la màgia amb més de 500 il·lusionistes d'arreu del món

Manresa, capital de la màgia amb més de 500 il·lusionistes d'arreu del món

Del 29 de juny al 2 de juliol, les dues sales del Kursaal, el Teatre Conservatori i l'espai de la Plana de l'Om acolliran les gales màgiques, conferències i concursos del congrés, que comptarà amb la presència d'artistes de prestigi internacional

| 24/04/2017 a les 17:44h
Katrin Weißensee serà una de les il·lusionistes que seran a Manresa aquest estiu | CNM
Del 29 de juny al 2 de juliol, Manresa s'omplirà de màgia. La capital del Bages ha estat la ciutat escollida per acollir el 35è Congreso Mágico 2017, un esdeveniment que tindrà com a punt neuràlgic els espais que gestiona MEES (Manresana d'Equipaments Escènics): Sala Gran i Sala Petita del Kursaal, Teatre Conservatori i Plana de l'Om; a més a més del Centre Cultural El Casino, que acollirà una exposició.

Els Congressos Màgics són uns esdeveniments periòdics que inclouen gales màgiques, conferències i concursos en què es premien els millors il·lusionistes del moment. Aquests certàmens donen visibilitat a la ciutat amfitriona. Segons les previsions, més de 500 il·lusionistes vindran a Manresa per participar en aquest Congrés, un esdeveniment comparable als Premis Max de teatre, als Premis Gaudí o als Premis Goya en cinema.
 
Imatge del Congreso Nacional de Magia Foto: CNM
El Congrés d'enguany és organitzat per l'Associació GENI, junt amb la SPCMN (Secretaría Permanente de Congresos Mágicos), amb el suport de l'equip del Kursaal i El Galliner, l'Ajuntament de Manresa, l'Associació Màgia Central, l'ACAI – Cercle SEI de Barcelona i la màxima institució màgica mundial, la FISM (Fédération Internacionale des Sociétés Magiques).



Actes oberts al públic, a la venda a partir d'aquest dimarts, 26 d'abril

Els principals actes del Congrés seran oberts al públic. I a partir de d'aquest dimarts, 25 d'abril a les 18.00 h ja es podran adquirir les entrades per la Gala Inaugural (que es realitzarà el dijous 29 de juny a la sala gran del Kursaal a les 21.00h), per l'espectacular Gran Gala Internacional (dissabte, 1 de juliol a les 21.00 h a la sala gran del Kursaal), per la Gala de Premiats (diumenge 2 de juliol a les 12 del migdia a la sala gran del Kursaal), i també per la repetició de la Gala Internacional, el diumenge, 2 de juliol a les 19.00h. En tots aquests espectacles, el públic podrà conèixer, abans que ningú, les noves promeses de l'il·lusionisme de l'any 2017, que s'hauran escollit durant el Congrés.

Les entrades d'aquests espectacles es podran comprar a les taquilles del Kursaal cada dia de 18h a 21h, excepte els dilluns, i per internet.

Artistes de prestigi internacional participaran en exclusiva al congrés

Artistes de prestigi internacional, com el francès Norbert Ferré, que ha fet de mestre de cerimònia d'esdeveniments d'arreu del món, presentarà la Gala Internacional de Manresa. No ha presentat mai un acte d'aquestes característiques a l'estat i serà una de les grans sorpreses del Congrés. L'il·lusionista nord-americà John Carney, el mentalista britànic Luke Jermay o la jove maga italiana de 15 anys, Gaia Elisa Rossi, oferiran números inèdits, que no han estat mai representats a l'estat espanyol.

Hi seran presents, il·lusionistes premiats a nivell internacional, com els catalans Charlie Mag i Sergi Buka, el madrileny Miguel Ajo, el canari Héctor Mancha i el basc Imanol Ituiño amb Premi Nacional de Màgia, que presentarà la Gala Inaugural de Manresa i que segur que sorprendrà per la seva eloqüència comunicativa.
 
Chris Torrente no faltarà a la cita manresana. Foto: CNM

Els espectadors podran presenciar números excepcionals, premiats a la FISM (Fédération Internacionale des Sociétés Magiques), com els dels il·lusionistes de la reconeguda escola màgica coreana: Read Chang, Lukas Lee i Bill Cheung. Seran destacables les actuacions en què es mesclarà humor i màgia, com les que realitzen Chris Torrente, Jimmy Delp de França i Igor Trifunov de Sèrbia.

També tindran cabuda al Congrés de Manresa els números visuals, que no són estrictament màgics, però que inspiren molta màgia. Provinents d'Alemanya Katrin Weißensee, dibuixarà imatges en moviment amb arena, Gabor Vosteen, sorprendrà amb el seu número còmic, inèdit, on toca la flauta de la manera més original. Cal destacar la participació de l'artista pictòric cabrianenc Quim Moya, que farà un homenatge màgic amb la seva pintura en directe.

Exposició de Màgia Antiga a l'Espai 7 del Casino

Un altres de les activitats obertes al públic que organitzarà el certamen és una exposició sobre màgia antiga, d'objectes d'entre el 1850 i el 1910 a l'Espai 7, i oberta el dilluns dia 26 juny i fins al final del Congrés. S'hi exposaran peces de Miquel Aneas, Magicus (Carlos Ferrandiz), Alain Denis, que ensenyarà caixes de màgia, i Xavier Tapias, amb reproduccions de les peces més emblemàtiques de Robert Houdin.

L'Off del Congrés s'està concretant

L'associació Màgia Central és l'encarregada d'organitzar activitats per als congressistes i per a públic profà fora del Congrés. Per una banda, està preparant activitats de màgia a l'aire lliure al centre de Manresa durant els dies del certamen, així com activitats al vespre, quan s'acaben les gales i concursos del congrés, adreçades a congressistes. Des de l'Associació Màgia Central s'encarregaran també de fer tasques de vountariat, juntament amb alumnes del cicle d'Animació Sociocultural de l'institut Guillem Catà de Manresa.
(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te membre de SócNació per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

La NASA difon la imatge nocturna més precisa de Catalunya

Actualitat

La NASA difon la imatge nocturna més precisa de Catalunya


per Redacció 25/04/2017 
elMón                                               
Imatge del satèl·lit meteorològic Suomi NPP | Ara


El satèl·lit Suomi NPP que va llançar els Estats Units el 2012 és un dels anomenats polars, un satèl·lit que té la capacitat de poder capturar imatges molt més pròximes i precises. Ara, aquest satèl·lit sobrevola Catalunya al voltant de dos quarts de dues, tant al migdia com a la nit, hora local.
 


Per la seva banda, la NASA ha fet públic la intenció que a partir de finals d'any oferiran cada dia una imatge de satèl·lit poques hores després que sigui captada pel sistema. La imatge que s'ha fet pública aquesta setmana, ha estat la més detallada i precisa fins a la data d'avui. Una composició de diferents imatges obtingudes durant l'any 2016 que han tingut l'objectiu de mostrar-nos gràficament il·luminació artificial que generen els humans arreu del món. Cal destacar, que la resolució és tan alta, que s'identifica fins i tot, la il·luminació d'una autopista o d'alguns vaixells de pesca.

Una acció orientada a poder avaluar l'impacte dels períodes de vacances o els canvis relacionats amb migracions en una zona o ciutat concreta i també per avaluar els impactes de conflictes, de tempestes o terratrèmols. Cal esmentar, que la NASA ja va posar en marxa aquesta acció quan va donar lloc l'huracà Matthew a les àrees del Carib i Estats Units.

divendres, 14 d’abril del 2017

‘Star Wars: The Last Jedi’ desvela su primer tráiler 

‘Star Wars: The Last Jedi’ desvela su primer tráiler   

Imagen de "Star Wars: The Last Jedi".© Image LaVanguardia.com Imagen de "Star Wars: The Last Jedi". Star Wars: The Last Jedi, la nueva cinta de la saga "La guerra de las galaxias" que se estrenará el próximo 15 de diciembre, desveló hoy su primer tráiler en la convención Star Wars Celebration que se celebra estos días en Orlando (EEUU).
La película que dará continuación a "Star Wars: El despertar de la fuerza" (2015) y que será la octava de la saga, al margen de filmes derivados del universo de George Lucas como "Rogue One" (2016), fue la protagonista hoy de una presentación en la que participó su director Rian Johnson y parte del elenco.
En las imágenes, de tono mucho más oscuro e inquietante que la anterior película, aparece Rey entrenando junto a Luke Skywalker y blandiendo su espada láser.
En el adelanto también se vieron a los personajes Finn y Poe Dameron así como varias escenas de impactantes luchas y persecuciones espaciales.
"Star Wars: The Last Jedi", dirigida y escrita por Rian Johnson ("Looper", 2012), contará en el reparto con los actores Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn) y el guatemalteco Óscar Isaac (Poe Dameron), presentes en el séptimo episodio.
La octava entrega de "La guerra de las galaxias" dará además la bienvenida a nuevos actores como el puertorriqueño Benicio del Toro, Laura Dern y Kelly Marie Tran, en papeles que todavía no han sido revelados.

La octava entrega dará la bienvenida a nuevos actores como el puertorriqueño Benicio del Toro, Laura Dern y Kelly Marie Tran, en papeles que todavía no han sido revelados

La cinta contiene asimismo la última interpretación de Carrie Fisher, la legendaria intérprete de la princesa Leia que falleció el pasado diciembre a los 60 años.
A "Star Wars: The Last Jedi" le tocará confirmar la buena salud comercial y la popularidad de la saga después de que Disney relanzara el universo de "La guerra de las galaxias" tras adquirir la compañía Lucasfilm en 2012 por más de 4.000 millones de dólares.

Una lucha intergaláctica de l episodio de 'Star Wars' que se estrenará en diciembre.© Proporcionado por La Vanguardia Ediciones, S.L. Una lucha intergaláctica de l episodio de 'Star Wars' que se estrenará en diciembre. Una lucha intergaláctica de l episodio de 'Star Wars' que se estrenará en diciembre.(AP)

Por ahora, la recaudación en los cines ha saludado esa descomunal inversión ya que con 2.068 millones de dólares de ingresos en todo el mundo "Star Wars: El despertar de la fuerza" es la tercera película más taquillera de la historia a escala internacional, de acuerdo con los datos del portal especializado Box Office Mojo.
También "Rogue One" tuvo un buen rendimiento en la gran pantalla y acumuló 1.055 millones de dólares en todo el mundo.

Imagen de la octava entrega de la saga de George Lucas.© Proporcionado por La Vanguardia Ediciones, S.L. Imagen de la octava entrega de la saga de George Lucas. Imagen de la octava entrega de la saga de George Lucas.(AP)


"Star Wars: El despertar de la fuerza" es la tercera película más taquillera de la historia a escala internacional
Más en MSN:
Un vistazo a Rogue One (Fuente: Microsoft GES)

dimecres, 12 d’abril del 2017

El Festival de Sitges apadrina un màster de cine fastàstic a la UOC




El Festival de Sitges apadrina un màster de cine fastàstic a la UOC El Festival de Sitges apadrina un màster de cine fastàstic a la UOC

El Festival de Sitges apadrina un màster de cine fastàstic a la UOC

Festivals i activitatsMón Fantàstic 7 d'abril de 2017

7 d'abril de 2017 Redacció 0
Entre el professorat del nou curs hi ha el director i el subdirector del festival El Festival de Sitges apadrina un màster de cine fastàstic a la UOC

Compartir
Estudiar més a fons el cine fantàstic serà possible el curs que ve gràcies a una nova iniciativa conjunta de la UOC i el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. El màster portarà per nom Cinema fantàstic i ficció contemporània i, com és habiatual en la UOC, es podrà cursar a distància. El màster neix per formar professionals en l’anàlisi i desenvolupament de projectes audiovisuals de gènere fantàstic i altres gèneres de la ficció contemporània.
Els nous estudis estan pensats  per a perfils professionals dels mitjans audiovisuals o graduats en comunicació audiovisual, cinema o titulacions relacionades que vulguin desenvolupar una carrera professional en els àmbits de l’anàlisi, la gestió, el desenvolupament o la comercialització de projectes de cinema o televisió de gènere. El màster, impartit majoritàriament en llengua castellana, tindrà una durada de dos anys repartits en 4 semestres i el període d’inscripció s’obrirà al llarg de les properes setmanes. La primera edició començarà, doncs, passat el 50è Festival de Sitges que tindrà lloc del 5 al 15 d’octubre. No és la primera vegada que el festival posa un peu a les aules. Des de fa tres anys un curs d’estiu, dirigit pel nostre col·laborador Jordi Ojeda, que va impartir-se a la Universitat de Barcelona primer i l’Escola Joso després servia de preparació i introducció al món fantàstic per estudiants que no tenien ganes de deixar les classes al juliol.
Sitges 50 anys
Segons ha explicat en la presentació del curs Jordi Sánchez-Navarro, director dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC “és clau que els professionals es reciclin i reinventin constantment perquè facin pel·lícules que sorprenguin, espantin, emocionin i entusiasmin els espectadors”. Així mateix, han de ser capaços de plantejar bons guions i dissenyar la preproducció d’un producte cinematogràfic.  “Han de conèixer bé el mercat d’aquest gènere i ser capaços de detectar formes alternatives d’exhibició”, ha conclòs.

Un professorat molt “festivaler”

Segons ha explicat el director del Festival de Sitges, Àngel Sala “el lligam amb el món acadèmic és molt important pel certamen i més tenint en compte que el gènere fantàstic és cada com més important per la cinematografia catalana i espanyola i s’està obrint forat a grans festivals com el de Cannes, Venècia o Sundance.  El màster està dirigit pel professor Jordi Sánchez-Navarro, que va ser subdirector del Festival de Sitges (2001-2004) i des de 2005 hi col·labora com a programador de la secció Anima’t. Compta amb la codirecció executiva de Mònica Garcia Massagué, subdirectora de la Fundació del Festival. A l’equip docent destaquen Àngel Sala, director del Festival de Sitges, i Mike Hostench, subdirector, entre altres noms vinculats al certamen. La signatura de l’acord que ha fet possible la creació del màster s’ha dut a terme aquest divendres 7 d’abril a la Fàbrica Moritz de Barcelona i l’han firmat l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el rector de la UOC, Josep A. Planell.

Autor
Redacció

Redacció El cinèfil

'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a l’univers del cinema en tota la seva amplitud. El Cinèfil sigui una revista de cinema en xarxa i en català. Ens agrada definir-nos com una revista en xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. Ah, i tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!